Berlinguiden.net

Din ferieguide til Berlin!

Berlin etter at mørket har senket seg

 

Den tyske hovedstaden, Berlin, er full av attraksjoner og er et populært reisemål for norske storby-turister. Byen byr på overraskelser både dag og natt.

 

Når verdenskjente museer, historiske monumenter og spennende severdigheter er besøkt i løpet av de lyse timer, åpner Berlin opp en ny side av seg selv når solen går ned og mørket kommer snikende.

 

Vi har tatt en titt på litt av underholdningstilbudet som Tysklands hovedstad har å by på for natteravnene blant dere. Det er nemlig ingen grunn til at langhelgen i Berlin ikke også kan nytes i kvelds- og nattetimene.

 

 Kilde: Pixabay

Les mer …

En sportsnerd i Berlin

 

Mange forbinder Berlin med Brandenburger Tor og Checkpoint Charlie. Men hva gjør du egentlig hvis du bare vil se litt sport under ditt Berlin-besøk?

 

Berlin er en fenomenal hovedstad og et opplagt reisemål til, for eksempel, en langhelg alene med kjæresten. Her finner du massevis av historie, glimrende shopping, storslagne konserter og et pulserende natteliv.

 

Kilde: Pixabay

 

Men hva med deg som elsker sport og gjerne vil få med deg et idrettsarrangement når du reiser på ferie? Selv om idretten i Berlin kanskje ikke omtales først i de store turistguidene har byen likevel et enormt idrettsliv å by på, og det er gode muligheter for at du kan få med deg sportsbegivenheter på aller høyeste nivå hvis du bruker noen dager i den tyske hovedstaden. Nedenfor kikker vi på noen av de mest opplagte mulighetene for en sportsnerd i Berlin.

Les mer …

Berliner Dom

 

Historie tilbake til 1500 tallet.

Berliner Dom er den protestantiske domkirken i Berlin som har en omfattende historie tilbake til 1500 tallet. I krypten i kjelleren ligger det kongelige begravd fra en periode over 400 år. Berliner Dom ble hardt skadet under bombingen under andre verdenskrig og ble først fullstendig restaurert i 1993.

 

En arkitektonisk perle!

Berliner Dom er som så mange andre verdenskjente kirker en arkitektonisk perle med statuer og imponerende glassmosaikk. Den brukes i dag jevnlig til gudstjenester og diverse konserter.

 

En fin tur til toppen av kirketårnet.

Når du først besøker Berliner Dom er det et "must" å ta seg turen opp de nesten 300 trappetrinnene for å få med seg utsikten fra kirketårnet. Her har du panoramautsikt over hele Berlin.

 

Potsdamer Platz

 

Potsdamer Platz er et viktig trafikknutepunkt og en plass med historisk verdi som ligger ved Tiergarten i bydelen Mitte i Berlin.

 

Et symbol på gjenoppbyggingen etter Berlinmurens fall.

I dag er området selve symbolet på gjenoppbygningen av Berlin etter andre verdenskrig og den kalde krigen. Potsdamer Platz var bombet helt i grus etter andre verdenskrig og ble liggende i ruiner under den kalde krigen i et slags ingenmannsland. Etter Berlinmurens fall var området bl.a. stedet hvor den berømte konserten "the Wall Live in Berlin" ble holdt.

 

Kjente nye byggverk!

Når byen skulle bygges opp etter den kalde krigen til igjen å bli en viktig verdensmetropol ble Potsdamer Platz det naturlige valget for å bygge opp en hypermoderne bydel med en stor samling av skyskrapere, restauranter, kinoer, handlesentre m.m. Potsdamer Platz har flere store kjente bygninger/ byggverk, bl.a. Sony Center og Park Kollonaden. Daimler Chrysler og Deutsche har forøvrig sine hovedkarter her i spektakulære bygninger.

Dersom du vil gjøre noe du ellers ikke pleier når du er på Potsdamer Platz kan vi anbefale en tur i heliumsbalongen "Berlin¨Hi-Flyer" som tar deg med 150- meter over bakkenivå.

Brandenburger Tor

Brandenbrurger Tor

 

Brandenburger Tor er en triumfbue i enden av paradegaten Unter Den Linden ved Pariser Platz.

 

Et viktig historisk landemerke

Brandenburger Tor er et av Tysklands og Europas viktigste landemerker og har vært stedet for flere viktige historiske begivenheter siden den ble bygget i 1734. Den siste store begivenheten var under Tysklands gjenforening i 1989. Den ble et viktig symbol før og etter murens fall på grunn av at den stod som et skille mellom øst og vest Berlin.

Brandenburger Tor er en av attraksjonene i Berlin man virkelig bare må besøke for å kunne si at man har opplevd Berlin.

Copyrighted content. All Rights Reserved.