Berlinguiden.net

Din ferieguide til Berlin!

Potsdamer Platz

 

Potsdamer Platz er et viktig trafikknutepunkt og en plass med historisk verdi som ligger ved Tiergarten i bydelen Mitte i Berlin.

 

Et symbol på gjenoppbyggingen etter Berlinmurens fall.

I dag er området selve symbolet på gjenoppbygningen av Berlin etter andre verdenskrig og den kalde krigen. Potsdamer Platz var bombet helt i grus etter andre verdenskrig og ble liggende i ruiner under den kalde krigen i et slags ingenmannsland. Etter Berlinmurens fall var området bl.a. stedet hvor den berømte konserten "the Wall Live in Berlin" ble holdt.

 

Kjente nye byggverk!

Når byen skulle bygges opp etter den kalde krigen til igjen å bli en viktig verdensmetropol ble Potsdamer Platz det naturlige valget for å bygge opp en hypermoderne bydel med en stor samling av skyskrapere, restauranter, kinoer, handlesentre m.m. Potsdamer Platz har flere store kjente bygninger/ byggverk, bl.a. Sony Center og Park Kollonaden. Daimler Chrysler og Deutsche har forøvrig sine hovedkarter her i spektakulære bygninger.

Dersom du vil gjøre noe du ellers ikke pleier når du er på Potsdamer Platz kan vi anbefale en tur i heliumsbalongen "Berlin¨Hi-Flyer" som tar deg med 150- meter over bakkenivå.


Copyright © 2012. All Rights Reserved.