Berlinguiden.net

Din ferieguide til Berlin!

Transport i Berlin

Berlin er en enkel by å forflytte seg i.

Som turist i en storby som Berlin er problemet med å forflytte deg rundt i byen noe av det første og viktigste å undersøke, gjerne før du legger ut på reise slik at du slipper å kaste bort unødvendig ferietid på å sette deg inn i dette når du kommer til byen.

 

Godt utbygd undergrunnsbane.

Berlin har en meget godt utbygd undergrunnsbane (U-Bahn) som er oversiktlig og rimelig. Det er også et rimelig godt bussnett og trikker i byen som utfyller undergrunnen. Man kan bruke samme billett på de forskjellige transportmidlene så dersom du skal være der en stund og vet du kommer til å bevege deg rundt en del bør du like god kjøpe deg en billett for hele perioden først som siste. Det er langt i fra dyrt.

 

Enkelt å skaffe taxi.

Det er også godt med drosjer i byen. Dersom du mot formodning skulle ha problemer med å få tak i en bør du oppsøke nærmeste hotell eller attraksjon. Der vil du garantert finne en ledig drosje dersom du ikke er svært uheldig.

 

Vurder å leie din egen bil.

Dersom du på din Berlin ferie også kan tenke deg å bevege deg litt utenfor byen kan det være ne ide å leie en bil. Alle de store internasjonale bilutleiefirmaene er representert i byen. Den tyske trafikken er i stor grad lik den vi finner i Norge men alt er litt større og går raskere.

Copyrighted content. All Rights Reserved.