Berlinguiden.net

Din ferieguide til Berlin!

Opplev sportsglede i Berlin

 

Kilde: Pixabay

 

Er du glad i sport, så har Berlin rikelig å by på. Enten du er ihuga fotballfan eller har lyst å oppleve idretter som ikke har det aller høyeste popularitetsnivået her i hjemlandet, så kan du være sikker på å få skikkelig kvalitet og sportsglede i den tyske hovedstaden.

 

Fotball

 

Tyskerne er som oss lidenskapelig opptatt av fotball, og Berlin er selvsagt intet unntak. Ved slutten av 2018-2019-sesongen klarte Union Berlin for første gang å klatre opp til bundesliga, den tyske eliteserien, slik at Berlin fra høsten av representeres både av dem og Hertha BSC. Union Berlin er kjent for sine lidenskapelige fans, intense stemning under kampene, og en stadion der ting gjøres slik som i gamle dager: Her er det ikke noe lysshow, musikk eller glitter og stas, men kun fotball, fotball og mer fotball.

 

Det er mange som gleder seg til en Berlin-derby i høst, så hvis du har lyst å oppleve dette fra tribunen gjelder det å følge med på billettsalget fremover, og også holde deg oppdatert på sportsnyheter, overgangsinformasjon og langoddsen, slik at du vet hvem som er favoritt til å vinne derbyen.

 

Volleyball

 

Er du glad i volleyball? Da bør du få med deg Berlins BR Volleys, som for øyeblikket er knusende overlegne i den tyske ligaen. De har vunnet hele syv av de åtte siste sesongene, og er for øyeblikket tittelvinner for fjerde gang på rad. I 2016 vant de faktisk både den tyske ligaen, cupen og Europamesterskapet, og hvem vet? Kanskje de klarer å gjenta bragden, og å kunne oppleve det fra tribunen ville vært en unik opplevelse og et minne for livet.

 

Basketball

 

Kilde: Pexels

 

Også innen basket ligger Berlin helt i tet, og har mye sportsglede å by på. Alba Berlin har vunnet den tyske serien åtte ganger, vunnet cupen ni ganger, og de var også det første tyske laget til å slå en regjerende NBA-vinner da de vant over San Antonio Spurs i 2014. Albatrossene er regnet som det mest suksessrike laget i Tyskland, og kan også skilte med de største medlemstallene. Vi anbefaler virkelig en tur til Mercedes-Benz Arena for å se basket i ypperste klasse.

 

Ishockey

 

Balanse, finesse, fart og rå makt. Ishockey er en sport som er full av ytterpunkter, og med et intenst høyt tempo og en like intens stemning blant publikum er dette definitivt en sport du bør oppleve fra tribunen i hvert fall én gang i livet. Og hvorfor ikke oppleve den i Berlin? Eisbären Berlin røk dessverre ut i kvartfinalen i denne sesongen av den tyske serien, men som ekte isbjørner er de sultne på mer for neste sesong!

 

Håndball

 

Akkurat som Norge er Tyskland også en stor håndballnasjon, og herrelandslaget deres er blant de mestvinnende i verden. Også på klubbsiden har Tyskland solide resultater å vise til, og Berlin har selvsagt et topplag du kan oppleve. Füsche har vært fast inventar i den tyske eliteserien siden 2007, men selv om de ikke har klart å bli seriemestre ennå, så kan de skilte med både cupseier og Europacupseier.

Copyrighted content. All Rights Reserved.