Berlinguiden.net

Din ferieguide til Berlin!

En sportsnerd i Berlin

 

Mange forbinder Berlin med Brandenburger Tor og Checkpoint Charlie. Men hva gjør du egentlig hvis du bare vil se litt sport under ditt Berlin-besøk?

 

Berlin er en fenomenal hovedstad og et opplagt reisemål til, for eksempel, en langhelg alene med kjæresten. Her finner du massevis av historie, glimrende shopping, storslagne konserter og et pulserende natteliv.

 

Kilde: Pixabay

 

Men hva med deg som elsker sport og gjerne vil få med deg et idrettsarrangement når du reiser på ferie? Selv om idretten i Berlin kanskje ikke omtales først i de store turistguidene har byen likevel et enormt idrettsliv å by på, og det er gode muligheter for at du kan få med deg sportsbegivenheter på aller høyeste nivå hvis du bruker noen dager i den tyske hovedstaden. Nedenfor kikker vi på noen av de mest opplagte mulighetene for en sportsnerd i Berlin.

 

Ishockey

 

De berlinske isbjørnene fra Eisbären Berlin deler hjemmearena med basketklubben Alba Berlin (Mercedes-Benz Arena) og er den klubben som har vunnet flest tyske ishockey-mesterskap i historien. Det siste mesterskapet kom i hus i 2013.

 

Også i inneværende sesong er Eisbären Berlin av av de største favorittene til å stikke av med tittelen som Tysklands beste ishockeylag.

 

En ishockeykamp i en fullsatt Mercedes-Benz Arena (over 14 000 tilskuere) er en morsom og engasjerende opplevelse, selv om ishockey ikke nødvendigvis er favorittsporten din.

 

Fotball

 

Berlin er hjemsted til et av Europas flotteste stadioner, nemlig Olympiastadion. Arenaen kan sagtens besøkes og oppleves selv om det ikke foregår sportsaktiviteter der, men Olympiastadion er også hjemmearenaen til Berlins beste fotballklubb, Hertha Berlin.

 

 

Kilde: Pixabay

 

 

Driver du med fotball tipping kan du hos bet365 se at risikoen for nedrykk også er til stede. I skrivende stund får du «kun» odds 11 på at Hertha Berlin ikke spiller Bundesliga-fotball neste sesong.

 

Arenaen ble bygget i tiden mellom 1934 og 1936 og stod klar til OL i Berlin i 1936. I 2015 ble også Champions League-finalen mellom Barcelona og Juventus spillet her. Olympiastadion i Berlin har plass til nesten 75 000 tilskuere.

 

Håndball

 

Håndball er ekstremt populært i Tyskland, og så godt som samtlige Bundesliga-klubber har fullt hus hver gang de spiller på hjemmebane. Tyskerne gjør ekstremt mye ut av håndball-arrangementene sine, og det er en ubeskrivelig begivenhet å oppleve en god, tysk håndballkamp live.

 

I Berlin holder revene fra Füchse Berlin hus, en klubb som har ligget i den tyske sub-toppen i de seneste mange sesongene. Klubben vant den tyske cupen i 2014, EHF-cupen (den nest høyest rangerte europacupen) i 2015 og VM for klubblag i 2015 og 2016.

 

Både Kent Robin Tønnesen, Stian Vatne og Kjetil Strand har spilt i Füchse Berlin, mens de mest kjente spillerne i dag er Silvio Heinevetter, Marko Kopljar og Hans Lindberg. «Revenes» hjemmekamper spilles i Max-Schmeling-Halle hvor det er plass til 8500 tilskuere. 

 

Basketball

 

Alba Berlin er en av de mestvinnende tyske basketklubber i historien. Klubben har hjemmebane i Mercedes-Benz Arena (sammen med Eisbären Berlin) hvor det i gjennomsnitt kommer over 10 000 tilskuere til klubbens hjemmekamper. Målt i tilskuertall er klubben faktisk blant de mest populære i Europa.

 

Alba Berlin vant det tyske mesterskapet sist i sesongen 2007/2008.

Copyrighted content. All Rights Reserved.